Är du på jakt efter en skivspelare?

okt 27, 2022 | Prylar

Betalt samarbete

Vad är en skivspelare?

En skivspelare är en viktig del av varje skivspelares utrustning. I turntablism används de för att ge ledtrådar och blanda musik, skapa ljudeffekter och scratches och allmänt styra musikens riktning. De finns i olika storlekar och former, men alla skivspelare har tre huvudkomponenter: plattan, tonarmen och patronen.

Plattan på skivspelaren är den platta skivan som skivan sitter på. Den är vanligtvis tillverkad av metall eller plast och snurrar runt av en motor. Tonarmen är den långa arm som håller nålen (eller stylus) som vilar i skivans spår. Kassetten är den lilla lådan som innehåller nålen och som ansluts till tonarmen på din skivspelare.

Skivspelare ger en liten nostalgisk känsla när du plockar fram dina gamla LP eller vinylskivor och kan spela dom gamla klassikerna. Även om det finns ny high tech utrustning så är skivspelare mycket trendigt och nostalgiskt för många som sagt. Det handlar lite om känslan. En skivspelare är också en snygg inredningsdetalj i ditt hem.

Med den nya tekniken kommer också lite nya frågor gällande skivspelare, som..

Anslut din skivspelare till en Bluetooth-högtalare

Först måste du hitta en skivspelare som har Bluetooth-anslutning. Sedan måste du hitta ljudutgångarna på skivspelaren. Om skivspelaren har mer än en ljudutgångsport väljer du den som är märkt ”PHONO” Anslut den ena änden av en RCA-kabel till skivspelarens PHONO-ljudutgångsport. Anslut den andra änden av RCA-kabeln till ”AUX IN”-porten på din Bluetooth-högtalare. Slå på skivspelaren och Bluetooth-högtalaren. Välj ”AUX” som ingångskälla på Bluetooth-högtalaren. Din skivspelare bör nu vara trådlöst ansluten till din Bluetooth-högtalare.

Koppla din skivspelare till en soundbar

Om skivspelaren har en inbyggd phono-förförstärkare kan du ansluta den direkt till soundbarens AUX-ingång med en RCA-kabel. Om skivspelaren inte har någon phono-förförstärkare måste du ansluta den till en extern phono-förstärkare, som sedan kan anslutas till soundbarens AUX-ingång.

Vart köper jag bra skivspelare idag?

Det finns många olika skivspelare på marknaden idag. Du kan hitta dem i butiker eller på nätet.

Köp skivspelare online hos Promix Sweden om du vill få tag i en riktigt bra skivspelare på nätet, vi rekommenderar dom starkt.

Mer läsning inom samma ämne

Tips på roliga hobbies att börja med

Tips på roliga hobbies att börja med

Friluftsliv är en viktig del av människors liv. Det ger oss möjlighet att koppla av från vardagens stress och uppleva naturen på ett annat sätt. Det finns många olika friluftsaktiviteter att välja mellan, men några av de mest populära är fiske och discgolf. En av...

Jabra headset till kontoret

Jabra headset till kontoret

Vilket kontor ska man välja i kontorsmiljö? Att jobba på ett kontor har enormt många fördelar. Att hela tiden vara en del av en social miljö och kunna dela med sig av sin egen, och absorbera andras kunskap är något som borde värderas betydligt högre än vad det gör...

Varför du borde designa egna skyltar online

Varför du borde designa egna skyltar online

Fördelar med att designa skyltar online Genom att designa dina skyltar online kan du skräddarsy designen för att passa just ditt företag eller dina planer och idéer. Det är ett väldigt bra sätt om du vill sticka ut lite extra genom att sätta upp en häftig skylt med...