Är du på jakt efter en skivspelare?

okt 27, 2022 | Prylar

Betalt samarbete

Vad är en skivspelare?

En skivspelare är en viktig del av varje skivspelares utrustning. I turntablism används de för att ge ledtrådar och blanda musik, skapa ljudeffekter och scratches och allmänt styra musikens riktning. De finns i olika storlekar och former, men alla skivspelare har tre huvudkomponenter: plattan, tonarmen och patronen.

Plattan på skivspelaren är den platta skivan som skivan sitter på. Den är vanligtvis tillverkad av metall eller plast och snurrar runt av en motor. Tonarmen är den långa arm som håller nålen (eller stylus) som vilar i skivans spår. Kassetten är den lilla lådan som innehåller nålen och som ansluts till tonarmen på din skivspelare.

Skivspelare ger en liten nostalgisk känsla när du plockar fram dina gamla LP eller vinylskivor och kan spela dom gamla klassikerna. Även om det finns ny high tech utrustning så är skivspelare mycket trendigt och nostalgiskt för många som sagt. Det handlar lite om känslan. En skivspelare är också en snygg inredningsdetalj i ditt hem.

Med den nya tekniken kommer också lite nya frågor gällande skivspelare, som..

Anslut din skivspelare till en Bluetooth-högtalare

Först måste du hitta en skivspelare som har Bluetooth-anslutning. Sedan måste du hitta ljudutgångarna på skivspelaren. Om skivspelaren har mer än en ljudutgångsport väljer du den som är märkt ”PHONO” Anslut den ena änden av en RCA-kabel till skivspelarens PHONO-ljudutgångsport. Anslut den andra änden av RCA-kabeln till ”AUX IN”-porten på din Bluetooth-högtalare. Slå på skivspelaren och Bluetooth-högtalaren. Välj ”AUX” som ingångskälla på Bluetooth-högtalaren. Din skivspelare bör nu vara trådlöst ansluten till din Bluetooth-högtalare.

Koppla din skivspelare till en soundbar

Om skivspelaren har en inbyggd phono-förförstärkare kan du ansluta den direkt till soundbarens AUX-ingång med en RCA-kabel. Om skivspelaren inte har någon phono-förförstärkare måste du ansluta den till en extern phono-förstärkare, som sedan kan anslutas till soundbarens AUX-ingång.

Vart köper jag bra skivspelare idag?

Det finns många olika skivspelare på marknaden idag. Du kan hitta dem i butiker eller på nätet.

Köp skivspelare online hos Promix Sweden om du vill få tag i en riktigt bra skivspelare på nätet, vi rekommenderar dom starkt.

Mer läsning inom samma ämne

Skytteglasögon för skydd vid vapenhantering

Skytteglasögon för skydd vid vapenhantering

Att hantera vapen kräver inte bara noggrannhet och skicklighet, utan också en hög grad av säkerhet. En viktig del av säkerhetsutrustningen för alla som arbetar med eller äger vapen är skytteglasögon. Dessa specialiserade glasögon erbjuder ett oersättligt skydd för...

Spåra paket och följ dina leveranser med lätthet

Spåra paket och följ dina leveranser med lätthet

I dagens moderna logistikvärld är spårning av paket en ovärderlig tjänst som erbjuder företag och konsumenter möjligheten att hålla koll på sina leveranser i realtid. Oavsett om du väntar på en viktig försändelse eller om du ansvarar för att distribuera produkter till...

HHC Vape är en produkt med flera smaker

HHC Vape är en produkt med flera smaker

Engångsvape har blivit allt mer populära som ett alternativ till traditionella cigaretter och andra former av elektroniska cigarettprodukter. Swizzle Engångsvape erbjuder användare en bekväm, diskret och lätthanterlig väg att uppleva de olika fördelarna med...