Vad är viktigt när du bygger en hemsida idag

aug 29, 2022 | Internet

Betalt samarbete

Hemsidan är den absolut viktigaste säljkanalen för många företagare idag. Det är via Google dina kunder hittar dig (eller inte hittar dig) och det är via hemsidan du får din kund. Men vad är dem viktigaste punkterna att tänka på när du gör om eller bygger en ny hemsida för ert företag?

Bra innehåll är A och O

Med Google nyaste ”Helpful Content Update” har det blivit extremt viktigt med bra innehåll. Detta gäller framförallt sidor på engelska eftersom uppdateringen endast gäller detta språk, det kommer dock att gälla innehåll på alla språk i framtiden. Med bra innehåll så innebär det att texterna måste vara hjälpsam och tillföra unik information, att endast sammanställa information från andra källor räcker inte längre. Du måste tillföra din syn och expertis inom området för att Google ska bedöma ditt innehåll som hjälpsamt. Det är viktigt att allt innehåll skrivs med besökaren i åtanke.

Enkla och snabba sidor

Det räcker så klart inte bara med att ha hemsidor med bra innehåll. De måste även prestera väl efter Googles Core Web Vitals. Detta kan vara så enkelt som att sidan ser likadan ut under inladdning, med detta menas att elementen på sidan inte flyttas. Detta kan vara extremt irriterande om du under inladdning försöker klicka på ett element som flyttar sig. Det innebär även att sidan måste kunna laddas in relativt snabbt på en långsam 4G uppkoppling. Skulle du vilja testa din hemsida? Använd Pagespeed Insights för att se hur den presterar.

Var ska man vända sig om man inte vill göra detta själv?

Det beror så klart vad du har för krav och var i Sverige du befinner dig. Att ha närhet till sin webbutvecklare kan vara ganska positivt i flera avseenden. Om ert bolag eller du själv är lokaliserat på Hallands västkust så finns det flera bra aktörer. Vår rekommendation är Mastodont Media. Mastodont Media är en Webbyrå i Falkenberg som är aktiva i hela närområdet. De har ett par hundra lyckade projekt i bagaget och är väldigt mån om att bygga moderna hemsidor som mötes Googles allt högre krav.

 

 

Mer läsning inom samma ämne

Upptäck Världens Händelser med Twingly News API

Upptäck Världens Händelser med Twingly News API

I en värld där tekniken förändrar vårt samhälle dagligen är information viktigt, det avgörande att ha tillgång till de senaste nyheterna från hela världen. Med Twingly News API kan du enkelt och effektivt integrera nyhetsinnehåll från olika källor i din egen plattform...

Telefonväxel och företagstjänster för kommunikation

Telefonväxel och företagstjänster för kommunikation

I det snabbt föränderliga affärsklimatet har företag ständigt letat efter innovativa sätt att effektivisera sin kommunikation och förbättra kundtjänsten. Med framväxten av digital teknik har telefonväxlar och företagstjänster blivit en oumbärlig del av modern...