För Sverige tog internetutvecklingen fart på mitten av 90-talet men till en början fanns det inte så mycket att göra på internet. Man kunde till exempel spela några få spel och surfa in på olika klotterplank. Det var först när World Wide Web alltså webben blev verklighet som webbadresser, URL:er och länkar blev tillgängliga. Allra första webbplatsen var för ett forskningscentrum i Schweiz och den finns kvar än idag.
Redan under riksdagsvalet 1994 valde man att skicka ut valresultat, för allra första gången, på e-post vilket resulterade i att många svenskar satte svenska tidningar som sina första hemsidor. Tidningen som var först ut var Aftonbladet som i augusti samma år valde att lägga ut sina kultursidor.
Året därefter fortsatte utvecklingen genom en ny kabel över Atlanten, vilket gjorde att vi hoppade från en förbindelse på 6 Mbit/s till hela 34 Mbit/s och ökade kapaciteten markant. Nu började företagsledare införskaffa mailadresser och de första webbyråerna tog sin form. Hemma i hushållen var de nu cirka 25 % som hade tillgång till en dator men enbart 2 % som hade möjlighet till en internetuppkoppling.
Nu finns ett så pass gediget innehåll på webben att första sökmotorn utvecklas och i Kalifornien man har skapat Altavista. Genom att sökmotorn kan söka igenom nätet automatiskt blir det enklare att hitta det man söker efter och redan första dagen gjordes 300 000 sökningar av. Men 1999 tar Google över och 2001 lägger man ner Altavistas Sverigekontor.